Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10

0
22
KDE Plasma


По KDE Plasma 5.10 се работи усилено и разработчикът Kai Uwe разкри някои бегли щрихи върху това какво да очакваме от екипа и тяхната нова версия, която ще ни предоставят през май месец тази година.

Интересна нова функция, която идва с KDE Plasma 5.10 е добавянето на мултимедийни бутони при лок скрийна, което ще позволява спирането, пускането и поставянето на пауза на възпроизвеждането на музика, без да се налага отключването на операционната система.

Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10 7

PowerDevil вече получава възможността да поставя на пауза медия плейърите, преди компютърът да бъде приспан. По този начин музиката няма да продължи да свири при събуждане на компютъра, а ще бъде поставена на пауза.

Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10 8

От екипа на KDE са решили за изглед по подразбиране на десктопа вече да бъде режима Folder View, като съобщават, че са му отделили специално внимание при подобряването му в различни аспекти.

Едно дългоочаквано подобрение при Folder View е намаленото пространство между иконите. Добавени са и нови selection items за иконите на десктопа, за да са в съответствие с тези във файловия мениджър Dolphin, за които се счита, че са по-малко натрапчиви, но пък правят по-голямо впечатление и са разпознаваеми

В Plasma 5.6 бяха анонсирани Jump List Actions, които оттогава се подобряват постоянно. Сега Jump List Actions при файловия мениджър да подобрени и достъпността до различни функции е улеснена.

В Dolphin флопи устройствата вече няма да се показвват като „0B Removable Storage“, а ще бъдат обозначени именно като флопи устройства – „Floppy Disk“. Работи се и по подобряването на надписите в прозорците и табовете, а предварителният преглед на папките вече ще зачита страничните икони, които сте настроили.

Прочетете още:  Samsung потребителите не могат да изтрият Facebook

Добавени са още редица нововъведения като hint-handle-sizeп при Slider graphic, интерактивни прегледи на нотификациите, които засега се използват в Spectacle, добавени са повече шорткъти при заснемането на екрана и още.

Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10 9

Пълният списък с промените и подобренията можете да видите в блога Kai Uwe.

0/5 (0 Reviews)