Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10

0
7
KDE Plasma


По KDE Plasma 5.10 се работи усилено и разработчикът Kai Uwe разкри някои бегли щрихи върху това какво да очакваме от екипа и тяхната нова версия, която ще ни предоставят през май месец тази година.

Интересна нова функция, която идва с KDE Plasma 5.10 е добавянето на мултимедийни бутони при лок скрийна, което ще позволява спирането, пускането и поставянето на пауза на възпроизвеждането на музика, без да се налага отключването на операционната система.

Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10 10

PowerDevil вече получава възможността да поставя на пауза медия плейърите, преди компютърът да бъде приспан. По този начин музиката няма да продължи да свири при събуждане на компютъра, а ще бъде поставена на пауза.

Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10 11

От екипа на KDE са решили за изглед по подразбиране на десктопа вече да бъде режима Folder View, като съобщават, че са му отделили специално внимание при подобряването му в различни аспекти.

Едно дългоочаквано подобрение при Folder View е намаленото пространство между иконите. Добавени са и нови selection items за иконите на десктопа, за да са в съответствие с тези във файловия мениджър Dolphin, за които се счита, че са по-малко натрапчиви, но пък правят по-голямо впечатление и са разпознаваеми

В Plasma 5.6 бяха анонсирани Jump List Actions, които оттогава се подобряват постоянно. Сега Jump List Actions при файловия мениджър да подобрени и достъпността до различни функции е улеснена.

В Dolphin флопи устройствата вече няма да се показвват като „0B Removable Storage“, а ще бъдат обозначени именно като флопи устройства – „Floppy Disk“. Работи се и по подобряването на надписите в прозорците и табовете, а предварителният преглед на папките вече ще зачита страничните икони, които сте настроили.

Прочетете още:  Паролата на съоснователя на UNIX най-накрая беше кракната

Добавени са още редица нововъведения като hint-handle-sizeп при Slider graphic, интерактивни прегледи на нотификациите, които засега се използват в Spectacle, добавени са повече шорткъти при заснемането на екрана и още.

Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10 12

Пълният списък с промените и подобренията можете да видите в блога Kai Uwe.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments