Facebook беше използван за продажбата на булка в Судан

0
36
Facebook

Преди близо месец пост в социалната мрежа Facebook бе използван за реклама на момиче в тийнейджърска възраст от Судан, която беше обявена за продажба. За 16-годишното момиче са наддавали пет мъже, а постът е циркулирал из потребителите в продължение на цели две седмици.

От Facebook не са реагирали по никакъв начин по времето на този период, а след това, когато най-сетне те влизат в правомощията си и премахват поста, вече е твърде късно, защото момичето вече е продадено за съпруга на богат бизнесмен.

Шокиращ е фактът, че сред наддаващите за булката е имало и служители от високите етажи на властта в Судан. В края на краищата момичето е било закупено за 500 крави, $10 000 и три автомобила. Правозащитните организации в Судан са възмутени от продажбата и се опасяват, че този случай може да послужи за пример за подобни дейности и да отприщи вълна от подобни продажби чрез Facebook.

Прави впечатление и изключително бавната реакция на социалната платформа. Подобни постове трябва да се премахват във възможно най-кратък срок, а тук реакцията е била цели две седмици, което е крайно незадоволително. От компанията трябва да действат твърдо и бързо, за да пресекат подобни порочни практики, които напомнят на пазарите за роби в миналото.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Day of Infamy излиза официално по-късно през този месец (видео)