Facebook иска вашите голи снимки

0
58
Facebook

Социалната мрежа Facebook ика вашите голи снимки, за да може да се пребори с феномена на публикуването на порно снимки за отмъщение.

От компанията се опитват с различни инструменти да изтриват снимки с подобно съдържание и по-рано тази година беше създаден инструмент в САЩ, който следеше за подобно съдържание.

Сега обаче се разработва нов инструмент, който ще пречи още по-ефективно за качването на порно за отмъщение, но за тази цел на изкуствения интелект ще са му нужни вашите голи снимки, съобщават от abc.net.au.

От Facebook искат от вас да качите ваши голи снимки или видо клипове в Messenger, за да може да се съберат техните хеш суми, като от компанията уверяват, че тези материали няма да се събират.

Инструментът ще използва събраните хешове за сравняване и по този начин няма да позволява качването на подобно съдържание в Messenger, Instagram и във Facebook.

Julie Inman Grant от e-Safety, Федералната агенция, с която Facebook си сътрудничи по случая в Австралия, обяснява че за разпознаването на съдържанието ще се използва изкуствен интелект и различни техники за фото съвпадения.

Така че, ако някой се опита да качи изображение, което има същия дигитален отпечатък или хеш стойност, то няма да може да бъде качено„, обяснява още Grant.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE софтуерът за гласово разпознаване Simon получи обновяване