Facebook изкара на показ милиони Instagram пароли

0
901
Facebook

Няма и месец след последния скандал, при който се разбра, че паролите на над половин милиард Facebook потребители са изтекли към трети страни в обикновен текст и са можели да бъдат достъпвани от техни служители и ето че имаме още една новина по този случай.

Тогава от социалната платформа признаха в изявление за няколко десетки хиляди изтекли пароли към Instagram, но сега тихомълком са поправили заявлението и там вече пише, че те всъщност са много повече, а именно милиони.

Сега вече в заявлението виждаме следния актуализиран текст:

Открихме допълнителни логове от Instagram с пароли в обикновен текст, които могат да бъдат четени от всекиго. Сега преценяваме, че този проблем е засегнал милиони Instagram потребители.“

Разбира се, от Facebook отново уверяват потребителите, че никой не е злоупотребявал с тази информация и че те нямат данни някой да е злоупотребил с паролите. Дори се предвижда да се осъществи връзка със засегнатите потребители посредством имейл, където ще им бъде обяснено да са спокойни.

Прави впечатлние обаче, че от компанията са „пропуснали“ да споменат колко точно милиона потребители са засегнати. Числото може да бъде както 10 милиона, така и 100 и повече, а разликата е съществена.

Това умишлено пропускане за съобщаването на точния брой на засегнатите потребители навява на мисълта, че проблемът както обикновено е голям и съобщаването на точния брой ще предизвика отново огромен скандал. Да не забравяме, че актуализацията на изявлението е направена тихомълком, което засилва още повече тези спекулации.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Хакери пуснаха кода на устройството за кракване на iPhone GrayKey