Facebook, Microsoft, Google и Twitter стартират инициатива с отворен код

0
36
Facebook

Facebook, Microsoft, Google и Twitter започват инициатива с отворен код, която предоставя на потребителите възможността да копират лесно всичките си данни от една платформа и да ги мигрират към друга. Партньорството между големите компании приема форма в проект с име Data Transfer Project (DTP), който се явява като продължение на услугата на Google Takeout.

Официално компаниите наричат проекта „open-source, service-to-service data portability platform“, което ни показва, че платформата е с отворен код и позволява директен трансфер на данни между различни онлайн услуги. Това например позволява на потребител, който е решил да изостави Facebook и да премине към Google +, да мигрира лесно всички свои данни посредством DTP услугата, а данните от старата платформа да бъдат изтрити.

Компаниите, които участват в DTP вече публикуваха документация, от която личи, че проектът ще използва стандарти като OAuth и REST, което ще спести много работа. Освен това от документа личи още, че от компаниите ще наблегнат на поверителността и сигурността на данните при използването на Data Transfer Project.

Изборът на това платформата да е с отворен код не е случаен. Той е качен в GitHub, където участниците в инициативата се надяват различни специалисти да се присъединят към проекта и да им помогнат да го направят по-добър. Тази стъпка има и друго преимущество – наличността като отворен код допринася за това, че както проектът, така и потребителите само биха спечелили, ако към него се присъединят повече доставчици на услуги, което ще разшири поддържаните платформи.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт премахват Snipping Tool от Windows 10