Facebook може да стане платен

0
74
Facebook

В Today Show по NBC главният оперативен директор на Facebook Шерил Сендбърг изяви мнение, че хората, които искат да запазят своите лични данни във Facebook, може би трябва да плащат за това. Сендбърг каза още, че към момента платформата предлага най-различни възможности за участие или не в различни сфери, но например няма опция за отказ от таргетирани реклами. „Това може да стане платен продукт„, заявява тя.

Тази тема отново стана актуална, след като основателят на социалната планформа Марк Зукърбърг се яви пред сената, където той казва интересни неща. Едно от тях беше провокирано от въпроса на сенатор Орин Хач, който напомни на Зукърбърг, че когато за пръв път е посетил конгреса през 2010-а година, той е обещал, че Facebook винаги ще бъде безплатен.

Зукурбърг отново потвърди своето обещание с думите „винаги ще има безплатна версия на Facebook„. Безплатна версия ще има, защото по неговите думи мисията му е да помага на всеки един човек да бъде свързан с другите по света. Да, това е потвърждение, но този път по доста по-различен начин, който може да бъде изтълкуван, че все пак има вероятност да се появи платена версия на социалната платформа.

Споменавайки „безплатна версия“ Зукърбърг очевидно не отхвърля идеята за платена услуга. Обсъждането на нещо подобно от главния оперативен директор и от основателя на социалнага мрежа може би показва, че всъщност платената версия е нещо, което се обмисля и е твърде вероятно да стане факт.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Mesa 18.3 RC4 с някои важни поправки. Финалното издание се очаква до дни