Facebook не може да се самоконтролира. Идват закони, които ще направят това

0
11
Facebook

След 18 месеца на щателно разледване на Facebook, властите във Великобритания публикуваха доклад, в който се отчита, че социалната платформа нарушава множество закони, свързани с поверителността на потребителите. В доклада са взети предвид и данни, придобити от вътрешни имейли на компанията.

Властите ще изискат от Facebook да премахнат съдържание, което е категоризирано като „вредно“ или „незаконно“ и компанията ще бъде държана отговорна за неговото наличие в платформата. Членовете на британския парламент ще изискат създаването на код на поведение, който ще трябва да бъде следван от социалните платформи. Този код на поведение ще ограничи тяхната роля и ще ги направи отговорни за действията им.

Водещият на екипа от разследващи Деймиън Колинс обяснява, че разследването е показало три големи заплахи и пред тях се изправя задачата тези заплахи да бъдат отстранени. Той отбелязва, че повече няма време за губене. Докладът се цели и в премахването на фалшиви новини и обвинява лично изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг.

Според Колинс Зукърбърг постоянно показва липсата на каквото и да било умение да бъде на лидерската позиция на социалната платформа и че от хора, които са на подобна позиция се очаква да носят лична отговорност.

В своя отговор на нападките от доклада от Facebook обръщат внимание само на фалшивите новини и казват, че са дълбоко загрижени от данните, които изнасят властите във Великобритания. Като доказателство за това те посочват големите промени, които са направени при стандартите за политическите реклами и които целят намаляването на дезинформацията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  AMD признаха, че и техните процесори са уязвими срещу Meltdown и Spectre. Започват да спускат кръпки
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments