Facebook не може да се самоконтролира. Идват закони, които ще направят това

Facebook изкара на показ милиони Instagram пароли

След 18 месеца на щателно разледване на Facebook, властите във Великобритания публикуваха доклад, в който се отчита, че социалната платформа нарушава множество закони, свързани с поверителността на потребителите. В доклада са взети предвид и данни, придобити от вътрешни имейли на компанията.

Властите ще изискат от Facebook да премахнат съдържание, което е категоризирано като „вредно“ или „незаконно“ и компанията ще бъде държана отговорна за неговото наличие в платформата. Членовете на британския парламент ще изискат създаването на код на поведение, който ще трябва да бъде следван от социалните платформи. Този код на поведение ще ограничи тяхната роля и ще ги направи отговорни за действията им.

Водещият на екипа от разследващи Деймиън Колинс обяснява, че разследването е показало три големи заплахи и пред тях се изправя задачата тези заплахи да бъдат отстранени. Той отбелязва, че повече няма време за губене. Докладът се цели и в премахването на фалшиви новини и обвинява лично изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг.

Според Колинс Зукърбърг постоянно показва липсата на каквото и да било умение да бъде на лидерската позиция на социалната платформа и че от хора, които са на подобна позиция се очаква да носят лична отговорност.

В своя отговор на нападките от доклада от Facebook обръщат внимание само на фалшивите новини и казват, че са дълбоко загрижени от данните, които изнасят властите във Великобритания. Като доказателство за това те посочват големите промени, които са направени при стандартите за политическите реклами и които целят намаляването на дезинформацията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Manjaro Linux вече има собствен лаптоп

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук