Facebook предвижда вашите действия и използва това, за да ви предлага реклама

0
51
Facebook

Много неща станаха известни по време на изслушването на основателя на Facebook Марк Зукърбърг пред Конгреса в САЩ и достояние на потребителите станаха интересни факти като това, че се четат личните събощения на потребителите, че се сканират всички снимки, изпратени чрез Messenger, че има вероятност Facebook да стане платен и пр.

Това, което не стана общодостъпно достояние обаче е фактът, че от Facebook използват изкуствен интелект, за да предвиждат действията на своите потребители и да използват тази информация за таргетирана реклама, за да повишат приходите на своята компания за продажба на реклама, маскирана зад прозвището социална платформа, която свързва хората.

От The Intercept са получили достъп до поверителни документи, които показват, че Facebook има способността да предвижда вашите действия в близко бъдеще и по този начин ви се предлага таргетирана реклама чрез информацията, която е продадена на трети лица. Наречена „FBLearner Flow“, технологията за изкуствен интелект е разработена през 2016-а година.

Като част от „FBLearner Flow“ е и още една услуга с невинното име „Loyalty Prediction“ и именно тя позволява бомбардирането на вашия фийд с всякакви реклами. Имайки предвид огромната потребителска база на Facebook от около 2 млрд. потребители, този изкуствен интелект може да бъде обучен доста ефикасно и предвиждането му ще се подобрява постоянно. Това ще продължи да променя вашите навици и ще позволи на рекламодателите да ви предлагат подвеждащи продукти, обърквайки вашите реални нужди.

От Facebook твърдят, че цялата информация, която се събира е анонимна, но точните специфики за нея остават скрити от потребителите, без да се знаят повече подробности. Въпреки това тя се изоплзва без тяхното знание и помага на компанията да получи ценна представа за навиците на потребителите, от която прави милиарди долари.

Прочетете още:  Facebook е изложила на показ стотици милиони потребителски пароли на служителите си
0/5 (0 Reviews)