Facebook призна, че сканира всички съобщения и снимки, които са изпратени чрез Messenger

0
60
Facebook

След скандала с изтичането на информация за над 50 милиона акаунта, която беше използвана за предизборни цели, настъпиха тежки времена за социалната мрежа Facebook. Все повече потребители трият своите акаунти в знак на протест, с набиращото все по-голяма скорост движение #deletefacebook. От компанията трябваше да отговорят и на много трудни въпроси, отбелязаха загуби от $60 млрд. пазарна стойност, а също трябваше и да се предприемат спешни мерки, за да може да се върне доверието на потребителите.

Сега от социалната платформа признават, че сканират всяко едно съобщение и снимка, което е изпратено чрез Messenger. Според обясненията на компанията това се прави с цел да се предотвратят злоупотреби и уверяват потребителите, че тяхната лична информация не се използва и продава за рекламни цели.

Сканирането на всички разговори и снимки се извършва съгласно политиката на социалната платформа, според която цялото съдържание трябва да се следи, без изключение. Сканиране се извършва и на линковете, като обяснението е, че по този начин се предотвратява опасностите от разпространяването на малуер. Сканирането на снимки се извършва, за да се избегне разпространяването на детска порнография.

Поради последните открития и тежката ситуация, в която се намира компанията, тази политика е актуализирана и е направена по-лесно разбираема за потребителите, както се съобщава в официален блог-пост. В него също така се говори и за процес, в който ще се събират мненията на различни потребители, в който нсеки ще може да сподели мнението си.

Впоследствие се изясни, че и приложението Instagram използва същата политика за сканиране на съдържанието.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Забавената версия на Ubuntu 16.04.4 LTS идва другия месец