Facebook пускат 3D снимки в News Feed

0
122
Facebook

По-рано тази година на тяхната конференция за разработчици от Facebook показаха нова функция 3D. Тя дава възможност на потребителите да заснемат 2D снимка и след това да я направят в 3D, правейки поста си по-атрактивен.

Условието за заснемането на такава снимка е да се използва режимът portrait mode shot на смартфона. След като снимката бъде споделена във Facebook, другите потребители могат да я видят в 3D в News Feed при мобилните устройства и при десктопите.

Освен в News Feed за десктоп и мобилни устройства 3D снимката може да бъде разгледана и посредством Firefox и Oculus Rift или браузъра на Oculus Go. От Facebook съветват да снимате обекта от разстояние 50-60 сантиметра, за да получите качествено 3D изображение.

Смартфоните, с които можете да заснемете подходяща снимка са iPhone 7+, 8+, X и XS като повече телефони се очаква да получат функцията за в бъдеще. Разглеждането на 3D снимки е налично за всички потребители от днес, а възможността за създаване на такива ще е налична за всекиго до няколко седмици.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  WireGuard беше имплементиран в Linux Kernel 5.6