Facebook работи върху технология за писане с мисли

0
23
Facebook работи върху технология за писане с мисли


Facebook хвърли бомбата на своята годишна конференция F8 като обяви, че работи върху технология, която ще позволи на потребителите да „пишат“ с мозъчни вълни.

Мистериозният проект Building 8 работи върху интерфейс, който ще позволи да пишете това, което мислите, съобщава директорът на Building 8 Regina Dugan.

В проекта участват големи имена като John Hopkins Medicine, UC San Francisco, Университетското училище на Вашингтон, US Berkeley и се очаква проектът да има широко приложение и в медицината, където може да служи като „гласова протеза“ за парализирани хора.

Директорът Regina Dugan вярва, че тази технология може фундаментално да промени начина, по който ние използваме технологиите и комуникираме с тях.

Писането с мисли ще бъде от голяма полза и за Обогатената реалност (Augmented Reality), където можете да носите някакъв вид шапка, но не можете да пишете с нея, а виртуалните клавиатури все още имат много проблеми и не работят както се очаква. Оттам идва и идеята за нещо като мисловна мишка за Обогатена реалност.

Dugan изразява мнение, че вариантът с имплантиране на чипове или електроди е неприемлив и затова те са се насочили към оптичното изобразяване. Технологията няма да може да чете мисли, които да се крадат и да се продават от трети лица.

Разбира се има много път, който да се извърви. Засега целта на технологията е да постигне осем думи в минута, като се очаква първият прототип да се появи за тестване след около две години.

И ако писането с мозъчни вълни за вас не е достатъчно шокиращо, от Facebook работят и върху проект за „чуване“ през кожата.

Прочетете още:  Serious Sam VR вече е наличен за Linux
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments