Facebook ще използва ваши снимки, за да разбере с кого живеете

0
35
Facebook

От Facebook постоянно изненадват колко далеч могат да стигнат с проследяването на своите потребители. Сега от социалната платформа обявиха нов патент, който ще направи рекламите още по-досадни, но и по-точни, с отнасящо се точно за вас съдържание.

Патентът засяга технология, която може точно да предскаже кои са членовете на вашето домакинство, а информацията ще бъде вземана от вашите снимки и описанията към тях.

Въпреки че патентът е заведен преди година, той беше обявен публично едва днес. Според изнесената информация от Facebook ще използват техника за лицево разпознаване и обучителни модели, които са научени да използват различни подробности от вашите снимки. Снимките в Instagram ще бъдат използвани за същите цели.

Новата технология ще следи за това колко пъти дадено лице присъства във вашите снимки, ще използва описанията към снимките, ще гледа за хаш тагове като #мама, #fсемейство, #деца, за да може да идентифицира членовете на семейството ви, ще използва информация за устройството, от което достъпвате Facebook и дори вашия IP адрес.

Въпреки че тази технология е насочена предимно за отправяне на реклами към потребителите, които да са по-актуални и с релевантно на техните интереси съдържание, тя отново повдига много въпроси относно поверителността на данните.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Mozilla не възнамеряват да пускат браузъра си за Windows 10 Mobile