Facebook ще показва реклами, въпреки различните добавки за блокирането им

0
29
Facebook


От Facebook възнамеряват да прескочат добавките за блокиране на реклами, като ще имплементират специален код за тази цел, което ще помогне рекламите да бъдат показвани винаги, независимо от добавките в браузъра, които би трябвало да ги блокират.

Andrew Bosworth от Facebook съобщава, че тяхната компания е разкрила повечето причини, които карат потребителите да блокират реклами и от компанията са отстранили повечето проблеми с новата секция Ad Preferences. Засега това ще важи за десктоп потребителите, които посещават сайта.

Bosworth съобщава, че с новата секция потребителите ще могат да контролират вида на рекламите, които да виждат, а също така и да скриват реклами на компании, с които са имали някакви взаимодействия преди, но сега не искат да виждат реклами от тях.

В съобщението си Andrew Bosworth набляга и на факта, че Facebook е безплатен сайт и като всеки един такъв сайт и те плащат на работниците си и за издръжката на сървърите от реклами.

От Facebook са решили, че не ги устройва да плащат на разработчиците на модули за блокиране на реклами, за да правят така, че техните реклами да се показват, а са решили да заобиколят всякакви видове подобни модули, като принудят потребителя на всяка цена да гледат реклами.

Разработчиците на Adblock не закъсняха и в лицето на техния CEO Ben Williams нарекоха Facebook „anti-user“. В блог пост Williams пише, че играта на котка и мишка в технологичните среди ще съществува докато спамърите се опитват да пробият спам филтрите, като по този начин подсказва, че неговите инженери най-вероятно ще намерят начин да противодействат на новата политика на facebook.

Прочетете още:  Plasma 5.18 LTS е все по-близо. Идва с още новости

За потребителите, които искат да настроят своите реклами чрез Ad Preferences, ще трябва да отидат до Настройки->Реклами->Реклами основаващи се на предпочитанията ми->Редактирайте->Предпочитания за реклама.

0/5 (0 Reviews)