Facebook спира 200 приложения, за които има съмнения, че са злоупотребявали с потребителски данни

0
38
Facebook

Преди по-малко от месец Марк Зукърбърг обеща, че от Facebook ще направят щателна проверка на приложенията, за които има съмнения, че злоупотребяват с потребителски данни като това на Cambridge Analytica и резултатът вече е налице. От компанията анонсираха, че около 200 приложения са били спрени, защото има съмнения за нарушения относно потребителските данни.

От компанията твърдят, че е била направена ревизия на хиляди приложения, а на тези, които са спрени ще бъде извършена щателна проверка, за да се прецени дали създателите им са злоупотребявали с данни или не. Вице президентът на Facebook Ime Archibong съобщава, че проверката върви с пълна сила и от компанията възнамеряват да инициират срещи с разработчиците, както и да изискват различна информация.

Резултатите от извършените проверки ще бъдат публикувани в специален сайт, където потребителите ще могат да се информират дали има злоупотреба с техни данни или не. Ако при конкретно приложение се установи, че има злоупотреби, то ще бъде премахнато завинаги. Проверката се извършва на приложения, които имат достъп до голямо количество персонални данни след смяната на политиката на социалната платформа през 2014-а година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Cloudflare подобряват бърината при Linux криптираните дискове два пъти
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments