Facebook възнамерява да мигрира всичките си служители към Microsoft Office

0
38
Facebook възнамерява да мигрира всичките си служители към Microsoft Office


От Microsoft подписаха с различни големи компании, на които предлага облачната услуга Office 365, а сега е на път да осъществи още една голяма сделка в тази сфера.

В интернет пространството се появи информация, че през последните няколко месеца Facebook и Microsoft водят преговори за това целият персонал на социалната мрежа да премине към Office 365.

Това означава, че близо 13 000 служителя на Facebook ще започнат да използват приложенията от офис пакета на Microsoft веднага щом, преговорите приключат.

Служителите обаче няма да могат да използват бизнес ориентираната социална мрежа на Microsoft Yammer. Преценено е, че те няма да имат нужда от нея и затова преговорите се водят само за основния пакет, в който ще могат да се използват Word, Excel, Powerpoint и пр.

Tim Campos от Facebook обяснява, че от социалната мрежа продължават да имат интерес към електронната поща. Въпреки наличието на приложението Facebook at Work имейлът остава важно средство за комуникация в компанията.

Според посочения източник официално изказване от страна на Microsoft и Facebook, в което те да разкрият повече подробности, може да се очаква съвсем скоро. Без съмнение това е голяма победа за Microsoft, които се стремят да привлекат все повече компании към облачните си услуги, а Facebook е несъмнено едно от най-големите имена, които са се съгласили да мигрират към Office 365.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Изтекоха снимки на смартфоните Pixel и Pixel XL