Facebook ви следи, ако злословите срещу Марк Зукърбърг

0
30
Facebook ви следи

Не е тайна за никого, че Facebook разполагат с невъобразимо количество информация, събирана от потребителите с тяхното или без тяхното знание и сега, от нова статия на CNBC разбираме, че едно от приложенията на тази информация е за проследяване на местоположението на потребители, които заплашват служители на компанията или злословят срещу тях, включително и Марк Зукърбърг.

Над десет бивши служители на Facebook са признали пред CNBC, че от социалната мрежа пазят логове с негативни коментари в платформата си и при определени случаи проследяват местонахождението на потребители, за които се счита, че може да представляват проблем или опасност за служителите и за самата компания.

Излиза, че от Facebook имат списък, наречен “BOLO”, който съществува от 2008-а година и се актуализира всяка седмица. Всеки път, когато се добави нов потребител, от социалната платформа допълват данни като потребителско име, местонахождение, снимка и пр., и се попълват причините защо този потребител се намира в списъка.

Критериите да попаднете в този списък не са никак високи и може да се случи на всеки. Можете да попаднете в списъка, ако изпращате заплашителни имейли към Facebook, но можете да се озовете в него и за съвсем по-безобидни изречения като Fuck you, Mark, Fuck Facebook, или I’m gonna go kick your ass. „Ще те изритам в задника“ очевидно представлява голяма заплаха за Facebook и използвайки подобна сентенция вие ще се озовете в негативния списък и може да се окажете следен.

Въпреки че официалната цел на този списък е да предпазва служителите на Facebook, то той със сигурност нарушава законите и поверителността на потребителите и може да доведе до нови дела срещу компанията, а сред потребителите да се надигне нова вълна на недововолство от постоянните нелоялни практики на социалната платформа.

Прочетете още:  Линус Торвалдс победи - Майкрософт премина към Git
0/5 (0 Reviews)