Facebook загуби над $120 млрд. долара, чупейки негативния рекорд на Intel

0
35
Facebook

Наистина в последно време Facebook преживява тежки времена. И докато вече изглеждаше, че положението няма как да стане по-лошо, компанията отново ни опроверга. В сряда само за два часа компанията загуби над $120 милиарда на борсата, съобщават от Bloomberg.

Тази огромна сума подобрява негативния рекорд за най-голяма изгубена сума за един ден на Intel, които до момента бяха на първо място със загуба от $91 през далечната 2001-а година. Сесията на Facebook приключи със загуба от $126 млрд. и цена за акция $217.50, която след това се понижи още до $173.50.

Това се случва съвсем малко след като от социалната мрежа публикуваха финансови резултати, от които личи, че компанията изпитва сериозни затруднения и спад на интереса от страна на инвеститорите.

Като една от причините за подобна огромна загуба се посочват скорошните скандали, свързани с изтичането на потребителски данни и незачитане на правилата за поверителност. Според изпълнителния директор на Facebook David Wehner, цитиран от Techcrunch, друга причина би могла да бъде наскоро публикуваните нови инструменти за контролиране на поверителността, които очевидно намаляват продажбите чрез реклама.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Борсите за Биткоин в Русия ще бъдат блокирани