Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране

0
46
Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране

DRM „Fastboot“ в Linux видео драйвъра е опция, която предоставя гладък процес по стартиране на операционната система, без примигвания, която е налична от много години, но не е пусната по подразбиране. Причината за това е, че функцията предизвиква проблеми с по-стар хардуер, а потребителите, които искат да я използват трябваше да я разрешат с i915.fastboot=1.

При новия хардуер обаче Intel Fastboot работи без никакви проблеми от доста време насам и поради този факт Hans de Goede от Red Hat е решил най-сетне опцията да бъде пусната по подразбиране и от потребителите да не се изискват допълнителни действия, за да я активират. Опцията ще бъде активирана за Intel Skylake и по-нови.

Активирането на Intel Fsatboot по подразбиране става с тази промяна, където Goede казва:

Ние наистина искаме fastboot да бъде разрешен по подразбиране, за да се отървем от грозния modeset по време на стартиране.
Вместо да я активираме навсякъде обаче, нека започнем като я активираме при Skylake и по-нови.

Трябва да отбележим, че това е поредният опит Intel Fastboot да бъде активиран по подразбиране през годините и се надяваме този път да е за последно. За съжаление вече е твърде късно функцията да бъде включена в списъка с промени за Linux Kernel 4.21 и най-верятно промяната ще бъде осъществена при при версия 4.22.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Microsoft се приготвят за Anniversary Update с анонсирането на някои функции