FedEx може никога да не се възстанови от атаката на Petya

0
57
FedEx може никога да не се възстанови от атаката на Petya


От FedEx съобщават, че продължават да изпитват затруднения и извършват някои транзакции на ръка.

FedEx беше една от хилядите компании, които бяха ударени от вируса Petya и все още не може да се възстанови напълно, а изглежда, че това може и въобще да не се случи.

В официално изявление от FedEx съобщават, че закупената от тях през 2016-а година куриерска транспортна компания TNT е сериозно ударена от вируса и все още се изпитват затруднения във филиалите по цял свят, а някои транзакции се извършват на ръка.

Самата FedEx не е засегната от атаката, но TNT е ударена много сериозно. Petya е проникнал в мрежите на TNT заедно със заразена украинска счетоводна програма, използвана от фирмата, което му е позволило да удари инфраструктурата и да криптира важни данни.

В изявлението се обяснява, че клиентите по цял свят продължават да изпитват затруднения с голяма част от услугите на компанията и засега не е ясно кога и дали въобще проблемите ще могат да бъдат отстранени.

„Засега не можем все още да кажем колко време ще ни отнеме, за да възстановим системите, които са ударени и е напълно възможно TNT да не може да ги възстанови напълно, заедно с важната загубена бизнес информация, която беше криптирана от вируса.“

Конкурентните компании UPS и DHL могат да извлекат голяма полза от създалата се ситуация, а от TNT очакват големи финансови загуби, особено в Европа, където системите на компанията са най-сериозно ударени.

Акциите на борсата на TNT вече бележат спад, като се очаква да продължат да падат.

Прочетете още:  Mozilla Firefox започва тестването на VPN услуга
0/5 (0 Reviews)