FedEx плащат $5, за да инсталирате Flash Player

0
30
FedEx плащат $5


Подкупът се налага, защото услугите по принтиране на куриерската компания FedEx се нуждаят от дупката в сигурността на Adobe.

За да могат да използват услугата за принтиране FedEx Office Print, на клиентите се предлага да разрешат Adobe Flash Player в браузъра си, срещу което ще получат отстъпка от $5 под формата на купон, която ще получат при заплащане на услуги за над $30.

Услугата FedEx Office Print дава възможност на клиентите да създават свои банери, ръководства, постери, различни знаци и дори рекламни магнитчета.

За да се случи това обаче, трябва да имате разрешен Adobe Flash Player в браузъра си, който е известна дупка в сигурността и е неприятел на всеки, който търси такава особено като се има предвид, че експлойтите използват дупките в сигурността на приставката на Adobe, при това доста успешно.

Големите компании се опитват да се отърват от него от известно време насам, като са поели битка срещу несигурния продукт на Adobe.

Google например вече не показва Flash съдържание по подразбиране в своя браузър Google Chrome от версия 56, а показването на такива елементи става само след изрично упоменаване от страна на потребителя.

От Майкрософт също обявиха планове да спрат използването на Flash в техния интернет браузър Edge и това ще стане с идването на Windows 10 Creators Update през следващия месец. Засега в Mozilla Firefox Flash е позволен, но и това ще е до време.

Ефектът засега е спорен, но е очевидно, че клиентите на FedEx, които използват FedEx Office Print, не могат да използват услугата и виждат следната страница, където им се обяснява какво да направят при различните браузъри и това, че ако го направят, ще получат отстъпка от споменатите пет долара.

Прочетете още:  Кръпка по сигурността за Internet Explorer остави Windows компютри неизползваеми

Всеки преценява сам за себе си дали рискът си заслужава, но въпросните 5$ могат да излязат солено за в бъдеще, като се имат предвид дългогодишните опити за закърпването на Flash, засега обречени на неуспех. Изборът е ваш.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments