Fedora 24 излезе официално

0
49
Fedora 24 излезе официално


Linux дистрибуцията Fedora 24 излезе официално днес.

Fedora 24 имаше четири забавяния, но най-сетне е тук и е налична за сваляне във всичките свои разновидности Fedora Cloud, Fedora Workstation и Fedora Server, както и Fedora Spins с различните десктопи MATE/Compiz, Sugar, Cinnamon, LXDE, KDE и Xfce.

Анонсът, който направи Matthew Miller започва с:

„Fedora 24 измина дълъг път докато подобрявахме операционната система за разработчиците и потребителите. Подобни иновации не стават за една нощ и Fedora 24 е една голяма стъпка напред. Потребителите могат да се възползват от много нови вълнуващи функции.“

Разбира се налична е и Fedora 24 Labs Spins, която съдържа в себе си Robotic Suite, Design Suite, Security Lab и Games. Всички разновидности идват с едни и същи подобрения под капака, с Linux Kernel 4.5.7 и версия 2.23 на GNU C Library.

Разработчиците обещават дистрибуцията да премине към Linux Kernel 4.6 в близките седмици, тъй като 4.5.7 версията е последната от 4.5 клона, като след това ще направят тестове на всичко с новоя кернел.

Fedora 24 Workstation официално се предлага на сайта на проекта като основна дистрибуция и идва с последния стабилен GNOME 3.20.2, а Fedora 24 KDE Plasma Spin идва с KDE Plasma 5.6. Всички разновидности на десктопите са билднати с GCC 6 компилатора.

NetworkManager е версия 1.2 отново във всички варианти, също така Mono 4.2, Python 3.5, Boost 1.60, Golang 1.6, Node.js 5.10 и други. Исо файловете се предлагат за x86, x64 и ARM архитектури. Съвсем скоро потребителите на Fedora 23 ще могат да ъпгрейднат до 24-та версия чрез GNOME Software.

Прочетете още:  X.Org ще излиза на определена дата. Променят се числата на версиите
0/5 (0 Reviews)