Fedora 25 излезе официално

0
33
Fedora


Излезе последната стабилна версия на Linux дистрибуцията Fedora 25, предоставяйки много новости и подобрения.

Преди по-малко от час преди това.

Fedora Project е глобална общност, която работи за развитието на свободния и с отворен код софтуер. Като част от мисията на общността, проектът предоставя три издания, всяко от които безплатни: Fedora 25 Atomic Host, Fedora 25 Server и Fedora 25 Workstation.

Сред промените се виждат Docker 1.12 за създаване и използване на контейнерни приложения, поддръжка за Rust, последна версия на JavaScript енджина Node.js 6.5, предоставят се повече от една версия на Python – 2.6, 2.7, 3.3, 3.4 и 3.5, за да могат да бъдат извършвани тестове на различни версии на Python, както и PyPy, PyPy3 и Jython В последното издание се използва се Linux Kernel 4.8

Включен е Gnome 3.22, преименуване на повече от един файл наведнъж, Flatpak, подобрен Software application, преработени са dconf editor и keyboard settings, Wayland е дисплей сървър по подразбиране.

При KDE версията биват подобрени пакетите за музика, видео и инструментите за организация на лична информация. При Xfce има подобрения на нотификациите, терминал и управлението на енергоефективността. Mate-Compiz има ъпдейт до Mate 1.16 и пълна миграция към GTK+3 toolkit.

GNOME Shell разширенията вече не се проверяват за съвместимост спрямо текущата версия на Shell. Преди това беше условие, заради често сменящите се интерфейси на GNOME в ранните дни на GNOME3. Сега вече това поведение е стабилизирано и се очаква, че ще работят безпроблемно с новите издания.

Засега Mesa 13.0 не е включена до официалното излизане на дистрибуцията, но на по-късен етап ще получи ъпдейт.

Прочетете още:  Излезе Ubuntu 16.04.2 LTS (линкове за сваляне)

Има още множество промени и подобрения, с които можете да се запознаете тук.

Потребителите, които вече имат инсталирана Fedora няма нужда да инсталират наново. Те трябва просто да ъпдейтнат чрез GNOME Software или да използват DNF System Upgrade през команден ред. За повече инструкции относно ъпгрейдването тук.

Версия 25 на Linux дистрибуцията Fedora можете да изтеглите оттук:

Download: Fedora 25 Workstation

Download: Fedora 25 Server

Download: Fedora 25 Atomic

Fedora също така се предлага и за 32-bit ARM и 64-bit Intel архитектури. Всичките разновидности, за които могат да бъдат намерени тук.

0/5 (0 Reviews)