Fedora 31 изоставя i686 Everything и Modular хранилищата

0
78
Fedora

Разработчиците на Fedora 31 одобриха решението за спирането на поддръжката на i686 Everything и Modular хранилищата.

Предложението за това беше направено преди месец и сега то беше гласувано и одобрено от Fedora Engineering and Steering Committee.

Решението за премахването на i686 Modules и Everything хранилищата отне повече време, защото разработчиците трябваше да се уверят, че модулните локални билдове на Fedora няма да имат проблеми, а също така и поради отлагането на срещата за решаването на казуса, която беше планирана за миналата седмица. Причината за отлагането беше Flock конференцията.

Сега изглежда вече всичко е наред и от Fedora Engineering and Steering Committee одобриха премахването на i686 Modules и Everything хранилищата, което ще се случи при Fedora 31 и ще бъде издадена документация за промените. При това издание също така ще бъдат спрени и i686 билдовете на Linux ядрото.

Потребителите на Fedora не би трябвало да са притеснени от взетото решение, защото за използване на x86 приложения ще бъде налично multi-lib x86_64 хранилище, както това е осъществено при Arch Linux. Това означава, че те ще могат да продължат да използват своите x86 приложения при Fedora x64.

Бета версията на Fedora 31 се очаква да излезе през септември тази година, а финалното издание ще излезе месец по-късно през октомври.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Работата по Direct3D Vulkan бекенда при Wine продължава усилено