Фейсбук е с най-ниско доверие, показва изследване

0
47
Facebook

Изглежда от социалната платформа Facebook ще трябва да изминат дълъг път докато възстановят доверието на потребителите си, посочва изследване, изнесено от Fortune. Изследването показва, че въпреки предприетите спешни мери за връщането на доверието на потребителите, компанията се нарежда на последно място по доверие сред техническите компании.

Изследването, осъществено съвместно с организацията Harris Poll, е проведено през октомври 2018-а година сред 2000 участници в САЩ. Данните показват, че едва 22% от анкетираните вярват на Facebook, когато става въпрос за лични данни, което отрежда на компанията последно място. Най-високо доверие бележат от Amazon с 49%, следвани от Google с 41%, Microsoft с 40% и Apple с 39%.

Фейсбук е с най-ниско доверие, показва изследване 5

Изпълнителният директор на Harris Poll John Gerzema казва:

Facebook е на дъното по отношение на доверието що се отнася до съхранението на лични данни„.

Фейсбук е с най-ниско доверие, показва изследване 6

Проучването включва и данни за това как са се променили нагласите на потребителите през последните шест месеца. В него Facebook получава 47% негативни вота и едва 17% позитивни. Тук отново Amazon водят с 39% позитивни и само 10% негативни вотове. След това се нареждат Google с 28% положителни и 16% отрицателни, Apple с 25% положителни и 14% негативни, Microsoft с 23% положителни и 7% отрицателни вотове.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iPhone излъчва двойно повече радиация от Samsung