File Explorer в Windows 10 получи тъмна тема. Ето как да я активирате

0
269
Windows 10 19H1 ще позволява на потребителите да променят темата на файловия мениджър независимо от темата на десктопа

Много потребители предпочитат тъмни теми за операционната система, браузъра или файловия мениджър, който използват и различните компании се опитват да им угодят. По този път тръгнаха и от Майкрософт, които добавиха тъмен режим още в Anniversary Update, а сега добавят и тъмна тема за файловия мениджър (File Explorer) в Windows 10.

Новините за този ход дойдоха миналия месец и ето, че тъмната тема за File Explorer вече е налична в Windows 10 Redstone 5 Preview Build 17666. Засега тази опция е на разположение само за потребителите, които участват в Insider програмата, защото все още е в етап на разработка и тестване.

Ако участвате и вие в Insider програмата, ето как можете много лесно да активирате тъмната тема за файловия мениджър – отидете на Settings->Personalization->Colors и под Choose your default app mode изберете Choose your default app mode радио бутона.

Трябва да имате предвид, че с тъмната тема все още има някои проблеми и точно затова тя засега се намира в preview билд. От Майкрософт ще разчитат на обратна връзка с потребителите, за да отстранят проблемите, които са докладвани. Към момента повечето от тях са видими, изразени като неконсистентност в цветовете.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Google Chrome 71 - идва с филтър за натрапващи се реклами и блокиране на аудиото