Firefox 55 стартира много по-бързо и консумира много по-малко RAM

0
31
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM


Firefox получава огромен прираст в бързодействието при версия 55. Стартира много по-бързо и изразходва много по-малко оперативна памет.

Версия 55 на Mozilla Firefox излиза в началото на август месец тази година и носи със себе си серия от подобрения, които допринасят за неимоверно голям скок в неговата бързина.

Тези подобрения са част от проекта [url=https://ehsanakhgari.org/tag/quantumflow“ target=“_blank“ rel=“noopener]Quantum Flow[/url], в който разработчици настройват интернет браузъра в най-фини детайли, с цел общо подобряване на представянето.

[url=https://metafluff.com/“ target=“_blank“ rel=“noopener]Dietrich Ayala[/url] от Mozilla е решил да сравни много различни версии на Firefox (от 20-а до 56-а версия), за да може нагледно да се види до какъв резултат водят новите подобрения.

Тестовете са извършени на MacBook машината на Ayala, с отворени 1691 таба, без включване към мрежата.

Тестовете показват огромно намаляване на използваната оперативна памет (RAM), чието количество расте постоянно от много версии насам, но във версия 55 пада драстично:

Firefox 55 стартира много по-бързо и консумира много по-малко RAM 5

Времето за стартиране също е значително подобрено, като браузърът отново бива стартиран с 1691 таба, без да е вързан към мрежата. Резултатите показват, че версия 55 и 56 отбелязват най-бързото стартиране от едва 15 секунди.

И тук тенденцията се запазва – времето за стартиране се увеличава почти константно през годините, с идването на все по-новите версии, но с идването на версия 55 то също бележи огромен спад.

Firefox 55 стартира много по-бързо и консумира много по-малко RAM 6

С тези драстични подобрения от Mozilla могат да се надяват, че много от загубените потребители ще се върнат обратно към интернет браузъра Firefox и той отново да излезе на голямата сцена.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Microsoft ще хоства файлове в Германия, за да повиши сигурността на файловете на потребителите