Firefox 56.0 е тук като последната версия преди големия Quantum ъпдейт

0
49
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Новата 56.0 версия на Mozilla Firexox се явява последната версия преди големите промени, готвени от фондацията.

Версия 56.0 на браузъра е последната, която ще поддържа старите приставки или т.нар. legacy add-ons, които ще бъдат заместени от WebExtensions.

Има различни малки подобрения, като например е добавена нова функция за търсене, мултимедията не се стартира автоматично при табовете, които не са активни, различни API промени за разработчиците, има различни промени по менютата, като подготовка за прехода към версия 57 и пр.

Малките промени при версия 56 с нищо не подсказват големите промени, които се очакват при версия 57, която всъщност вече ще се казва Firefox Quantum, а от Mozilla определят изданието като най-голямото в историята на проекта.

Firefox Quantum ще бъде с нов дизайн, наречен Photon, който да може да се възползва по-добре от дисплеите с висока резолюция, а също така ще има и огромен прираст в скоростта.

Прирастът в скоростта идва от подобрено използване на многоядрените процесори и мултитаскинг, нов CSS енджин, написан на програмния език Rust на Mozilla, както и заимствани високоскоростни компоненти от Servo.

Firefox Quantum се очаква да бъде наличен за всички потребители във финалния си вид на 14-и ноември тази година. Версия 56.0 можете да свалите от нашия сайт или от страницата на проекта.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Wi-Fi 6 идва следващата година. Версиите ще бъдат с по-прости имена