Firefox функцията "Breach Alerts" ще ви предупреждава, ако сте посетили хакнат сайт

0
9
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

След големите промени, анонсирани при Firefox Quantum и връщането на Google като търсачка по подразбиране, сега при интернет браузъра Mozilla Firefox идва нова функция.

Разработчиците от Mozilla работят върху „Breach Alerts“, която ще известява потребителите, ако посещават сайт, който е хакнат или е бил хакнат в миналото.

За целта от фондацията работят в тясно сътрудничество със сайта Have I Been Pwned, който предоставя информацията за сайтовете и за пробиви и изтичане на информация при тях.

Засега функцията е в начален стадий на разработка и в момента не е ясно точно как работи и колко назад във времето ще се проверяват сайтовете. Според GitHub хранилището на Mozilla, предупрежденията ще се фокусират предимно върху по-скорошни пробиви.

Допълнително ще се предоставя поле „Научи повече“, където потребителите ще могат да се запознаят с различна документация относно изтичането на информация и пробивите. Firefox потребителите също така ще получат и опция, при която ще могат да избират да получават информация по имейл, в случаи на пробиви.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе NVIDIA 418.49.04 бета драйвърът за Linux
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments