Firefox отново получава Google като търсачка по подразбиране

0
19

Една по-малко забележима промяна настъпи при интернет браузъра Mozilla Firefox, след анонсирането на големите промени при Quantum.

Отсега нататък Yahoo вече няма да е търсачка по подразбиране в браузъра, след като от Mozilla спряха изпълнението на сделката с тях преждевременно. Yahoo са заменени от Google, както това беше преди години.

Съвместното сътрудничество между Mozilla и Yahoo (закупени по-късно от Verizon) започна през 2014-а и трябваше да продължи пет години.

От Mozilla не дават конкретни причини за този ход, но е ясно, че това е опит да се предостави възможно най-доброто преживяване на потребителите на браузъра. От фондацията все пак казват, че ще продължат да работят с Yahoo в други сфери.

Използвахме нашето право да прекратим предварително съглашението си с Yahoo!, което решение е базирано на редица фактори, включително и това кое е най-добро за нашата марка, усилието да предоставяме добро уеб търсене и достъп на потребителите до повече съдържание. Уверени сме, че има и други сфери, в които да работим в сътрудничество с Oath и Verizon, извън областта на търсенето„, казва шефът на бизнес отдела към Mozilla Denelle Dixon.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Aspyr Media официално потвърдиха Civilization VI за Linux
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments