Firefox вече ще предупреждава за опасни сайтове с изтичане на данни

0
67
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

От Mozilla анонсираха нова услуга при своя интернет браузър Firefox, която ще повиши още повече сигурността на потребителите. От фондацията са решили да предоставят услуга, която да предупреждава потребителя при посещаване на сайт, за който е известно, че в последните 12 месеца е имало пробив, който е предизвикал изтичане на данни.

За да не натоварват потребителите с множество нотификации, от Mozilla са решили да показват предупреждението по веднъж за конкретен сайт. То ще се появява наново само в случаите, когато е известен пробив в последните два месеца за този сайт. Ако потребителят не желае да получава подобни съобщения, той просто трябва да избере “never show Firefox Monitor alerts” от падащото меню.

Firefox вече ще предупреждава за опасни сайтове с изтичане на данни 3

Новата услуга е налична благодарение на стартиралия наскоро проект, Firefox Monitor, с който се събират данни за компрометираните сайтове от партньорите на Mozilla Have I Been Pwned (HIBP). Firefox Monitor уведомява потребителите и за това дали техният имейл е бил обект на пробив и дали са изтичали данни от него. Информацията за пробивите не се споделя по никакъв начин с трети лица и дори с партньорите им от (HIBP).

Новите нотификации за опасни сайтове ще се появят при крайните потребители до няколко седмици, а совен това от Mozilla съобщават, че ще добавят и нови 26 езика към Firefox Monitor. Цялата идея зад тези действия е да се осигури още по-голяма защита на потребителите, които ще бъдат уведомени за опасностите, които ги дебнат в дебрите на интернет пространството.

Повече подробности можете да научите от официалния блог пост.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Microsoft Edge e на последно място по сигурност