GitLab пусна Gold и Ultimate плановете си безплатно

0
43
GitLab пусна Gold и Ultimate плановете си безплатно

Новините около закупуването на GitHub от Майкрософт предизвикаха големи вълнения в света на софтуера с отворен код и много разработчици започнаха да търсят алтернативи, където да преместят своите проекти. След обявяването на сделката, само за един час бяха отчетени над 13 000 премествания на проекти към GitLab.

GitLab е най-големият съперник на GitHub и в създалата се обстановка видяха своя шанс да променят играта. За да засилят още повече вълната на миграция към тях, те пуснаха своите Gold и Ultimate планове безплатно за проектите с отворен код и за образователните институции. Двата плана обикновено струват $99 на месец и покриват почти всяка една полезна функция на платформата.

Правим GitLab безплатнен за образованието, защото искаме студентите да използват нашите най-добри инструменти. Също така бихме се радвали да имаме повече проекти с отворен код, които да използват GitLab“, казват от платформата в официален анонс.

Двата плана предлагат и GitLab Core, Starter и Premium услугите, а встрани от това допълнително предоставят и подобрено управление и различни защитни механизми. Единствената функция, която не се включва в Gold и Ultimate е Support, но цената ѝ е намалена драстично и се предлага само за $4.95 на месец.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel пускат "модерни драйвъри" за Windows 10