Gnome 3.20 дойде за потребителите на Arch Linux

0
29
Нетуърк мениджърът за Gnome при Linux ще добави възможността за редуването на различни MAC адреси


Потребителите на Arch Linux вече могат да ъпгрейднат своята GNOME версия от 3.18.2 към 3.20.

Версия 3.20 на графичната среда GNOME беше обявена преди около три седмици и сега вече се появи в репозиториите на Arch Linux.

Новата версия донася със себе си множество подобрения, нови възможности, нови функции, както за основни приложения, така и функционалности под капака.

Потребителите вече ще могат да ъпгрейдват версията на операционната си система през GNOME Software, а също така и възможността да се използва XDG-Apps технологията, която позволява инсталиране на няколко версии на софтуерен проект, като главната цел на XDG-Apps проекта е да бъдат осигурени приложения, която да вървят на колкото се може повече дистрибуции.

Получени са множество важни подобрения при GNOME с Wayland сесия, където вече е възможно влаченето на обекти и пускането им на различни места (drag and drop), кинетичен скрол, пействане със среден бутон, както и получаването на клавишни комбинации и жестове за GNOME приложенията.

GNOME 3.20 вече беше наличен като preview в две Linux дистрибуции, а именно Parsix GNU/Linux 8.10 и Fedora 24 Alpha. И двете дистрибуции ще бъдат официално издадени по-късно през тази година. openSUSE Tumbleweed пък от своя страна беше първата стабилна дистрибуция, която дойде с ъпдейтната графична среда.

И ето, че днес вече и потребителите на Arch Linux могат да изтеглят своята обновена 3.20 версия на GNOME, като могат да ъпгрейднат от старата 3.18.2 версия. За да ъпгрейднат те трябва да използват своя пакетен мениджър или просто да изпълнят sudo pacman -Syyu в терминал.

Само след два дни, на 13-ти април, се очаква нова версия на GNOME, която ще е 3.20.1 и поради причината, че GNOME клонът 3.20 вече е наличен в репозиториите на Arch, потребителите бързо ще могат да ъргрейднат до новата версия, както и да се възползват от вълната от ъпдейти, която ще дойде за повечето актуализирани GNOME приможения.

Прочетете още:  Следващата мощна видео карта на Nvidia може да е с 12GB GDDR6
0/5 (0 Reviews)