GNOME 3.33.4 е тук с интересни подобрения

0
49
GNOME GTK

Излезе GNOME 3.33.4 с много интересни подобрения в различни сфери. Това е последното издание преди излизането на бета версията на GNOME 3.34.

Днес разработчиците на GNOME обявиха наличността на поредното малко издание в разработка 3.33.4. GNOME е известна графична среда за Linux, която е основа на множество проекти.

При GNOME 3.33.4 има подобрения и поправки при различни компоненти:

Съдържание на статията

Подобрения при GNOME 3.33.4:

Наличен е подобрен диалог за управление при Calendar, направени са подобрения при Meson билд системата за EOG и други компоненти, режимът GNOME Classic става още по-класически, с премахнат GNOME 3 преглед, налични са различни промени и промяна в стила.

При GNOME Music вече започна основно преработване на кода и получава възможност за възпроизвеждане без паузи, преработени са плейлистите, MPRIS и др., добавени са множество поправки и подобрения при Epiphany уеб браузъра, GDM вече ще спира потребителските сесии, когато е изключен, GNOME Boxes получават 3D хардуерно ускорение за диалога Properties при виртуалната машина.

Множество подобрения получават GNOME Shell и мениджърът на прозорци Mutter. Някои от тях са:

GNOME Sell

Поправки и подобрения при стила, по-добро управление на session mode разширенията, поправена е Alt+Tab иконата при HiDPI, подобрения при разчитането на заряда на батерията при лаптопите, добавена е нова футкция за спиране на hot-corner функцията и още множество поправки.

Mutter

Добавен е XDG-Output v2 протокол за Wayland, поправка на проблем при използването на Mutter заедно с фирмения драйвър на NVIDIA, при който се получаваше проблем с разваляне на фона след събуждане от режим на приспиване, подобрено е бързодействието при случаите, когато се използва повече от една видео карта и още.

Прочетете още:  Linux базирана гейминг конзола ще подкарва и Windows игри

Разработчиците предупреждават потребителите, че GNOME 3.33.4 е версия в разработка и докато като цяло е стабилен, не е препоръчителен за ежедневно използване. Главното му предназначение е с цел тестване.

GNOME 3.33.4 е последното издание преди излизането на GNOME 3.34 Beta, което е планирано за началото на август. Ако всичко върви без проблеми, финалното издание се очаква да бъде налично за потребителите на 11-и септември 2019-а година.

Повече детайли можете да разгледате в официалния анонс.

5/5 (1 Review)