GNOME Disks ще получи възможност за оразмеряване и поправка на дялове

0
61
GNOME спират Snap Plugin


GNOME инструментът за управление на дялове и хард дискове в Linux GNOME Disks ще получи възможност за поправка и оразмеряване.

Към момента основният компонент на GNOME за управление на хард дискове GNOME Disks бива използван от потребителите за маунтване и ънмаунтване на хард дискове, външна медия, получаване на S.M.A.R.T информация, автоматично маунтване при старт на системата, получаване на различна информация относно хард дисковете и оптичните устройства и пр.

Когато обаче трябваше да се поправи файловата система или да се оразмери дял от съществуващ хард диск, то потребителите използваха различни допълнителни инструменти като GParted например.

Скоро това може вече да не е така. Разработчикът Kai Lüke е започнал работа по експериментални кръпки, които добавят тази функционалност при GNOME Disks.

Той предупреждава, че все още предстои много работа по интерфейса и различни поправки, както и това, че при UDisks засега няма прогрес, но е дал скрийншот, за да могат потребителите да придобият първоначална представа как изглеждат нещата засега.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт пуснаха кръпка за проблем в IE отпреди три години