GNOME се сдобива с алтернатива на Microsoft Paint

0
39
GNOME спират Snap Plugin


Ново приложение с названието GNOME Paint идва при GNOME за потребителите, които искат да извършват простички манипулации по своите изображения.

Всъщност разработката на GNOME Paint едва започва, както обяснява разработчикът Marcin Kolny в блог пост.

Причината да се заеме с този проект е, че преди известно време му е била нужна проста и лека програма, с която да оразмери снимка, но се е оказало, че повечето не се поддържат вече от много години и забиват, KolourPaint носи със себе си много KDE зависимости, а GIMP за него е твърде сложна и за най-елементарни дейности трябва да търси помощ в интернет.

Тогава той решава да създаде GNOME Paint, която да бъде лека и лесна за използване програма за базова обработка на изображения, която да е нещо подобно на Microsoft Paint.

Приложението едва ли скоро ще стане част от основния пакет програми в GNOME, но началото е поставено, като засега има много работа във всички направления, а целта е външният вид да отговаря на графичната среда, за която е писано.

GNOME се сдобива с алтернатива на Microsoft Paint 3

Засега липсват много базови функционалности и има много работа по външния вид, като Kolny пише, че има нужда от помощ и подчертава, че в сегашния си вид приложението е далеч от първо издание.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Разработчици успяха да инсталират Android на iPhone 7