GNOME спират Snap Plugin в GNOME Software

2
77
GNOME спират Snap Plugin

GNOME спират Snap Plugin в gnome-software, това обявиха разработчиците на известната Linux среда в официален блог-пост.

В изявлението те съобщават, че при изданието на Linux дистрибуцията Fedora 31 Snap Plugin вече няма да се използва в GNOME Software. Те подчертават, че той никога не е бил наличен при Red Hat Enterprise Linux, така че този ход засяга само Fedora.

GNOME спират Snap Plugin, а основната причина е решението на Canonical да разработват своя версия на софтуерен център със Snap поддръжка (Snap Store) вместо както досега да използват GNOME Software. Това ще се случи в Ubuntu 20.04 LTS и разработчиците вече са разпределени за новата задача.

По този начин от GNOME се съмняват, че разработчиците ще могат да смогнат с двата проекта и са взели решението да спрат Snap Plugin, защото поради липсата на хора той ще се превърне в тежест за GNOME, като в същото време няма да носи на проекта почти никакви ползи.

Съществуващият към момента snap плъгин не е тестван много добре и аз не искам да съм отговорен за това, когато той се счупи„, казва Richard Hughes.

Към момента пускането на snap plugin причинява неизправности в потребителския интерфейс на GNOME Software и всички запитвания биват рутирани към snapd, вместо да се управляват от същия процес„, допълва той.

От Canonical се съсредоточават да разработват своя нов проект Snap Store, оставяйки Snap Plugin на GNOME без разработчици. Новият магазин няма да поддържа Flatpak, защото от компанията искат да наложат своя стандарт Snap.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  KDE Plasma получава доизглаждане
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

То и без това тоя Снап никога за нищо не е ставал. Колкото пъти съм инсталирал нещо оттам, толкова пъти то не е тръгнало и системата дори не го отчита като инсталирано. Да живее appimage-ът! 😀