GNU/Linux графичната среда Cinamon вече е версия 3.4

0
71
GNU/Linux графичната среда Cinamon вече е версия 3.4


Днес Clement Lefebvre официално обяви дългоочакваната нова версия на GNU/Linux графичната среда Ciinamon 3.4.

Clement Lefebvre съобщава в блога си, че е щастлив да анонсира новата версия на Cinnamon 3.4 официално, в която има множество промени и подобрения.

Той благодари на разработчиците и дизайнерите, които са работили не само за развитието на графичната среда, а и по сайта spices.

Новата версия всъщност се появи преди четири дни в GitHub, но не беше анонсирана официално, за да могат да бъдат поправени и последните намерени бъгове.

Новата версия на Cinnamon 3.4 е голям ъпдейт, в който фигурират над 160 поправки и промени. Очаква се новата версия на Linux Mint 18.2 „Sonya“ вече да използва именно Cinnamon 3.4.

Сред някои от подобренията се откроява по-доброто управление на скриването на панелите, когато са във вертикален режим, добавен е бутон „Run now“ в модула за стартиране на приложения с операционната система, добавен е cinnamon-stap-monitor инструмент, поправена е анимацията на стартерите в панела.

Важните съобщения вече ще се появяват и в режим на пълен екран, вече няма да се показват аплетите, които не поддържат вертикални панели, когато се използват такива, добавен е инструмент за управление на systemd процесите, както и е добавен нов инструмент за управление на бързината и ускорението на мишката.

С идването на Cinnamon 3.4 се добавя поддръжка за lightdm-settings в главните настройки, за да могат потребителите да настройват LightDM логин мениджъра, секциите на панела вече покриват целия панел в режим на редактиране.

Добавен е код, който е бил премахнат по погрешка по време на разработката, поправено е сриване на звуковия аплет при спрени анимации, поправен е черният фон на курсора на мишката при вземане на снимка на екрана, поправени са различни повредени настройки, добавена е поддръжка за Linux дистрибуцията Manjaro в System Info и още множество подобрения и поправки.

Прочетете още:  Дългоочакваната игра XCOM 2 ще може да се играе само на Nvidia за Linux

Пълният списък с промените можете да разгледате в официалния анонс на Clem и в GitHub.

0/5 (0 Reviews)