Google Assistant идва и при по-старите Android телефони

0
41

От Google анонсираха, че пускат Google Assistant и за потребителите на Android 5.0 Lollipop, който е вече остарял, но все още го използват над 26% от устройствата.

Направена е актуализация в Google Play Services, от която се разбира, че и тези по-стари устройства вече ще имат достъп до дигиталния асистент с изкуствен интелект, който ще дойде с ъпдейт. Веднъж инсталиран, потребителят ще може да активира Google Assistant като каже „OK, Google“ и натисне на Assistant иконата, която ще бъде добавена в списъка с всички приложения или да задържи продължително на home бутона.

Ъпдейтът вече започна да достига до потребителите в различни държави, първите от които са англоговорящите САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и Сингапур, като на по-късен етап ще достигне и до другите държави.

Помощникът с изкуствен интелект, който се предоставя на потребителите на Android 5.0 Lollipop има абсолютно същите функционалности както и при по-новите устройства и версии на Android.

Потребителите могат да си говорят с изкуствения интелект, да отварят гласово приложения, да търсят ресторанти в близост, да потърсят забележителности и пр.

От Google също така възнамерява в следващите седмици да пусне Google Assistant и на таблетите, които използват Android 6.0 Marshmallow и Android 7.0 Nougat.

Сега, с пускането на Google Assistant и за устройствата с Android 5.0 Lollipop, вече над 80% от потребителите имат достъп до дигиталния асистент.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт предлага безплатен ъпгрейд към Windows 10 Pro