Google Chrome 71 ще предупреждава потребителите за сайтове, които ги карат да плащат без знанието им

0
26
Google Chrome

От Google внасят големи промени при очакваното да излезе през декември 2018-а година издание на техния интернет браузър Google Chrome 71, опитвайки се да подобрят преживяването на потребителите в интернет.

След като обявиха плановете си да блокират натрапващи се и заблуждаващи реклами, сега от от компанията анонсират нова услуга, която ще предупреждава потребителите за сайтове, които ги карат да плащат без тяхното знание.

Има редица сайтове, които таксуват потребителите, които ги посещават и това най-често става с въвеждането на телефонен номер, който се изисква за достъп до сайта. Според законите подобни сайтове трябва ясно да уведомяват потребителите, но има и такива, които не го правят.

Google Chrome 71 ще предупреждава потребителите за сайтове, които ги карат да плащат без знанието им 4

Редица сайтове използват заблуждаващи техники като използват текста с предупреждението в цвят, който съвпада с фона на сайта, което го прави трудно забележим, показват информацията извън екрана или пък тя е налична, но е с прекалено малки букви и никой не ѝ обръща внимание, а други дори не предупреждават по никакъв начин.

За да защити потребителите от подобни измами, от Google имплементират новата функция в Chrome 71, която ще предупреждава с изскачащ прозорец, че те достъпват такъв сайт, в който ясно е описано, че има голяма вероятност да бъдат таксувани.

Предупреждението ще се показва както в мобилната версия на браузъра, така и при версията за десктоп. По този начин потребителите ще са информирани и защитени, без да бъдат карани да плащат без тяхното знание.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Mesa 19.2.4 като спешна поправка на сериозен бъг
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments