Google Chrome вече няма да следи потребителите в инкогнито режим

0
60
Browser incognito mode

Google Chrome получава актуализация, която поправя проблема с изтичането на информация за потребителите в инкогнито режим.

Както вече ви съобщихме по-рано, данни от проучване извадиха наяве сериозен проблем, при който потребителите продължават да бъдат следени дори и когато използват инкогнито режим на браузъра, когато използват Google Chrome.

В резултат на това разработчиците от Google ще издадат нова актуализация, която да реши проблема. Актуализацията ще излезе официално на 30-и юли и ще запуши дупката при FileSystem API, която множество сайтове експлоатираха, за да могат да следят потребителите в инкогнито режим.

FileSystem API се обикновено се изключва при включването на режим инкогнито, а когато сайтовете се опитат да проверят за наличността му, те получават съобщение за грешка и по този начин разбират, че браузърът в момента използва режим инкогнито. Именно тогава те предприемат други стратегии, за да могат да продължат да проследяват потребителите.

От Google ще поправят този проблем като променят поведението на FileSystem API като поправят уязвимостта и тогава тя няма да може да бъде експлоатирана, а потребителите следени. Допълнително ще бъдат предприети меркии и срещу тактиките, при които сайтовете принудително задължават потребителите да спрат режима инкогнито, за да могат да продължат да използват съдържанието на сайта.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Сериозната Wi-Fi уязвимост е запушена при Linux и Windows