Google Chrome вече заглушава автоматично тръгващите клипове

0
40
Google Chrome

От Гугъл имплементираха функцията за заглушаване на дразнещите клипове, които тръгват автоматично в последното обновление на своя интернет браузър Google Chrome. С Chrome 66 потребителите вече ще могат спокойно да браузват, без ушите им да бъдат дразнени от автоматично тръгващи клипове, които ще бъдат заглушени.

Браузърът ще внесе тази промяна постепенно, защото ще има време да се обучи и да разбере какви са вашите предпочитания, след което ще започне да върши тази работа автоматично. Ако обичате някой сайт и Chrome види, че там слушате клипове, той съответно няма да ги заглушава, за да можете да им се насладите.

Ако току-що сте инсталирали Google Chrome обаче, е очевидно, че той няма откъде да вземе информация за вашите предпочитания. Тогава ще се възползва от дълъг списък, състоящ се от хиляди сайтове, за които от Гугъл са получили информация от потребителите си, че не им спират звука. С течение на времето Chrome ще допълва този списък, за да може да ви предложи възможно най-близки до вашите предпочитания действия.

Тази промяна идва след като от Гугъл въведоха промени при Chrome 64, които позволяват заглушаването на цял сайт, вместо само функцията за заглушаване на таб. Администраторите на сайтове биват съветвани от компанията да използват внимателно функцията за автоматично стартиране на клиповете.

Повече информация можете да намерите в официалния блог.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3200970 продължава да създава проблеми