Google дава възможност да играете Assassin’s Creed Odyssey в Google Chrome с Project Stream

0
53
Google дава възможност да играете Assassin’s Creed Odyssey в Google Chrome с Project Stream

Стриймингът на видео игри не е скорошна идея и различни компании са се опитвали да го направят реалност. Оказва се обаче, че това не е никак лесна задача и са необходими много средства, които да бъдат вложени, а също така и много добри и задълбочени познания в областта на облачната виртуализация.

По всичко личи, че от Google отговарят на тези условия и изглежда, че именно те имат шанса да предоставят работеща видео гейминг стрийминг услуга с новия си проект Project Stream. Google подхождат внимателно с Project Stream и като за начало предоставят само една игра, която потребителите ще могат да тестват и това е все още предстоящото да излезе официално заглавие Assassin’s Creed Odyssey.

Assassin’s Creed Odyssey е игра от типа RPG, разработена от Ubisoft Quebec, издател е Ubisoft и се явява наследник на Assassin’s Creed Origins от 2017-а година. Измисленото действие се развива през 431 преди Христа, по времето на Пелопонеските войни. Играчите могат да избират дали да командват наемници от Делоския морски съюз, на страната на Атина, или да изберат Пелопонеския съюз, воден от Спарта.

От Google обясняват, че Project Stream се явява като технически тест за решаване на едни от най-големите предизвикателства при стрийминга и той ще бъде изпитан по начина, който изисква най-много ресурси, а именно стриймингът на игри в реално време. За тази цел те си партнират с Ubisoft, за да могат да дадат възможност на потребителите да играят играта Assassin’s Creed Odyssey директно в интернет браузъра Google Chrome.

Със сигурност видео стриймингът на игри е много сложна задача и не можем да очакваме, че ще се случи скоро. Въпреки това новото начало е поставено от Google и тестът ще започне на 5-и октомври, а всеки, който пожелае да участва, ще може да играе играта безплатно и не трябва да плаща нищо.

Прочетете още:  StarCraft HD се разработва от Blizzard
0/5 (0 Reviews)