Google добавя полезна функция за търсене офлайн, а резултатите ще излизат при наличие на мрежа

0
32
Google добавя полезна функция за търсене офлайн


Ог Google съобщиха, че са добавили нова функция към Google app приложението за Android, което позволява да направите различни търсения докато сте извън мрежата, а резултатите ще излязат веднага, щом е налична интернет мрежа.

Продуктовият мениджър в Google Shekhar Sharad съобщава в блог пост, че от компанията са добавили нова функция, която позволява търсене за случаите, когато не е налична мрежа или съществуващата е спряла поради някаква причина.

Новата функция позволява на потребителите на Android да направят своите търсения и да получат резултатите веднага щом се появи връзка с интернет.

Подобна функция е много полезна за случаите, когато има слабо покритие или когато има покритие само на определени места, а вие сте в движение, например при пътуване. Още една хубава новина е, че търсенията след това се запазват и дори и потребителят отново да загуби връзка с интернет, той ще може да ги преглежда и да се възползва от тяхната информация.

Google app постоянно ще наблюдава телефона и когато види, че има връзка с интернет, ще предоставя резултатите от търсенето. От Google съобщават, че въпреки това не се очаква голямо потребление на интернет данни, както и разход на батерията.

Приложението вече позволява на потребителите да запазят произволен брой търсения, без ограничение, като могат да се проверяват в новата секция „управление на търсенията“ (manage searches) в страничния панел на Google app. Офлайн търсенето може да бъде и спряно, според желанието ви.

Функцията за офлайн търсене е налична само в последната версия на Google app, така че потребителите, които са заинтригувани от нея, ще трябва да обновят до последната версия.

Прочетете още:  Сведения сочат, че Майкрософт работят върху ARM лаптоп с Windows 10
0/5 (0 Reviews)