Google и Microsoft вдигнаха наградите за открити уязвимости

0
29
Malware


Двата гиганта Microsoft и Google вдигнаха наградите за открити уязвимости за 2017-та година. Google обаче предлагат повече.

От Google дават по-добрата оферта на специалистите, които ще открият уязвимости и вдигат наградата от $20 000 до $31 000 за най-критичните проблеми при Google Chrome и Android.

Увеличението ще обхване и достъпа до базата данни и файловата система, където търсачите на бъгове ще получат увеличение от $10 000 на $13 337.

„От стартирането си през 2010-та година, програмата предлага голям набор от награди – от $100 за малки проблеми, до $20 000 за критични уязвимости. Но проблемите от критична важност стават все по-трудно откриваеми през годините и на изследователите им трябва все повече време, за да ги открият. Ние искаме да засвидетелстваме нашата признателност за голямото количество отделено от изследователите време и затова променяме наградите“, казва мениджърът на програмата по сигурността при Google Josh Armour.

От Microsoft, които, ако случайно не сте забелязали, имат големи проблеми с уязвимостите, също вдигнаха стойността на наградите, но не с толкова много, колкото от Google.

Техните награди се отнасят за онлайн услугите, което е добре дошло, ако използвате Office 365 и откриете проблем при тази услуга.

„През 2014-та година стартирахме нашата програма за откриване на бъгове при онлайн услугите и я разширихме през 2015-та, за да добавим още услуги като Azure и допълнителни функции на Office 365. Одобрените открити уязвимости ще бъдат награждавани с минимум $500 до максималните $15 000. Наградите ще бъдат изплащани от Майкрософт, в зависимост от сериозността на откритата уязвимост“, казват в анонс от Рендмънд.

Прочетете още:  Усилията при KDE Plasma 5.12 се насочват към Wayland

От Microsoft предлагат и промоция за периода от 1-ви март до 1-ви май 2017-та, когато всяка една одобрена открита уязвимост за Microsoft Office 365 и Microsoft Exchange Online, ще получи $30 000 награда.

0/5 (0 Reviews)