Google и Microsoft забраняват различни реклами с нови промени в правилата

0
30
Google  и Microsoft забраняват различни реклами с нови промени в правилата


Двата гиганта нанесоха промени в рекламната си политика и определиха реклами, които са неприемливи за техните мрежи.

Първи бяха Google, които в сряда обявиха, че няма да допускат реклами за краткосрочни кредити с голяма лихва в своите мрежи. Забраната влезе в сила вчера, на 13-ти май 2016-та година и важи за реклами на краткосрочни кредити в срок по-малък от 60 дни. Това правило е глобално за цял свят, а в САЩ ще важи и допълнително правило, което ограничава рекламата на бързи кредити с лихва по-висока от 36%.

От Google обясняват, че новата им политика е насочена към опасни за потребителите реклами и към реклами с много високи лихви, които биха навредили на потребителите. Това няма да засегне услуги, които са доверени, като например ипотеки, заеми за коли, търгонски кредити, студентски кредити и пр.

Забраната за подобен тип реклами идва след няколко внимателни проучвания от страна на правителството на САЩ, което е много взискателно към този тип бизнес. ходът ще доведе загуби от милиони за Google.

Един ден след Google и от Microsoft направих промени по своята рекламна политика. Промените са анонсирани на страницата за рекламна политика, където се съобщава, че се забраняват рекламите, които предлагат техническа поддръжка или възстановяване на пароли. От подобни реклами са се оплакали над 175 000 потребители на Microsoft за миналата година.

Специално се упоменава, че трети лица нямат право да рекламират бизнес, който не притежават, както и за компании, които предлагат услуги, които само собственикът на услугите може да извърши.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Появиха се KB4012218 и KB4012219, които ще блокират ъпдейтите за новите процесори