Google, Intel, Nvidia и Valve са сред спонсорите на тазгодишната X.Org конференция

0
38
X.Org Server

XDC или X.Org конференцията се провежда всяка година, където разработчици провеждат разговори около Mesa, X.Org дисплей сървъра, Wayland, Direct Rendering Manager кода в Linux ядрото и обсъждат посоките за тяхното подобряване. Тазгодишната конференция (XDC2018) ще се проведе от 26 до 28 септември в Ла Коруня, Испания.

След като преди два месеца бяха обявени местата за разработчици, които желаят да презентират, сега беше обявен и списъкът със спонсорите на събитието. Платиненият дарител за XDC2018 е Igalia, които също са базирани в Испания и са дълбоко ангажирани с организацията на конференцията.

Златните спонсори са Intel, Nvidia, Google, Collabora и Valve. Хубаво е да видим ангажираност от страна на Nvidia, което може да се изрази в още по-добра поддръжка и тясно сътрудничество с разработчиците, а защо не и най-сетне да отворят драйвъра си – нещо, което много хора в цял свят очакват с нетърпение.

Като „host“ спонсори или такива, които се занимават с организацията на XDC2018, са посочени Университета на Коруня и gpul. gpul представлява група от потребители и програмисти, които използват Linux. Тяхната мисия е да насърчават използването на свободен софтуер и GNU/Linux, налагайки свободна култура като цяло.

Повече информация можете да видите на сайта на XDC2018.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google Chrome ще използва по-малко батерия благодарение на Майкрософт