Google използва програма за вътрешни информатори, за да се следи персоналът, твърди съд в Калифорния

0
27
Google използва програма за вътрешни информатори


Съдът в Калифорния твърди, че Google използва програма за вътрешни информатори, чрез която служителите им се следят един друг.

Срещу интернет гиганта Google е заведено дело в собствения му щат Калифорния, в което се твърди, че използвайки тази програма се нарушават правата на служителите и труда им.

Google са обвинени, че използват вътрешна програма, която окуражава служителите им да се следят един друг и да съобщават за служители, които контактуват с пресата и печата. На тях също така им е забранено да говорят дори с адвокатите на компанията, ако заподозрат някого.

Обвиненията, които са отправени в съдебния процес, можете да намерите в този .PDF файл, който е предоставен от неизвестен продуктов мениджър в Google и разпространен от щатския уеб сайт [url=https://www.theinformation.com/employee … ng-program“ target=“_blank“ title=“The Information]The Information[/url].

Ако обвиненията бъдат доказани, Google могат да бъдат глобени с огромната сума от 3.8 милиарда долара. Служителите също ще трябва да бъде обезвъзмездени за нарушените им права.

Според The Information от Google са предупредили своите служители, че не трябва да се свързват дори с адвокатите на компанията, ако заподозрат някого в нелегална дейност, за да не попадне информацията в регулаторните органи и съдебните власти.

На персонала също така е забранено да пускат доноси срещу служители на компанията, които работят в Силиконовата долина, без одобрението на интернет гиганта.

Това съдебно дело е поредното от поредица дела, в които се вижда, че може би Google не са точно приятелската, добрата и приятната компания, за каквато винаги са се опитвали да се изкарат. От The Information съобщават, че дело от юли тази година срещу компанията, повдига същите въпроси относно нарушаването правата на служителите.

Прочетете още:  Windows 10 компютри с процесор Snapdragon 835 ще излязат още тази година

Последното дело нарушава законите на щата Калифорния по няколко точки, някои от които правото да обсъждаш работната среда, в която работиш и възможността да уведомяваш властите при нарушаване на закона.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments