Google изтрива вашите резервни копия на информацията ви, ако не използвате телефона си повече от два месеца

0
28
Google изтрива вашите резервни копия на информацията ви


Google ще изтрива Android данните, които са запазени за потребителя, ако неговото устройство не се използва повече от два месеца.

От много години насам от Google позволяват на потребителите да запазват своята информация в облака. Това са данни като настройки на устройството, история на разговорите, списък с контактите, Wi-Fi пароли, календар и пр., които се запазват в Google Drive.

Това запазване на данните е много удобно за повечето потребители, а също така и улеснява неимоверно преминаването към друго устройство, когато се наложи неговата смяна поради някаква причина.

Изглежда обаче, че тази информация се пази там за определен срок отвреме, както наскоро е разбралпотребителят от Reddit Tanglebrook, който е установил, че резервното копие за неговото устройство Nexus 6P го няма в Google Drive.

На Tanglebrook му се е наложило да даде своя смартфон за връщане на парите, след като с него е бил установен непоправим проблеем. Изтриването на данните се е случило, докато той е чакал парите си обратно, които очевидно са се забавили повече от два месеца.

Интересното в случая е, че потребителят въобще не е бил информиран, било то по имейл или по друг начин и цялата му информация, която е съдържала данни за над 50 приложения и различни пароли, е била изтрита безвъзвратно. На всичкото отгоре той е платил и за 100GB пространство в Google Drive.

Всъщност в условията за ползване на Google е упоменато, че ако не използвате устройството си два месеца, информацията ще бъде изтрита, като след първите две седмици ще се вижда нотификация.

При устройствата на Apple положението е същото, само че изтриването на данните се извършва след 180 дни или повече, като от компанията „си запазват правото да изтрият вашите iCloud бекъпи“.

Прочетете още:  Големи промени идват за AMD и Intel при Linux Kernel 5.5

Липсата на уведомяване на потребителя се очертава като проблем, който със сигурност е причинил неприятности на множество потребители.

За да сте сигурни за вашите данни, проверявайте регулрно за съобщения в Google Drive, а също така и използвайте бекъп решения от трети страни, където да съхранявате данните си на още едно резервно място за всеки случай.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments