Google официално анонсира Chrome 64 за Android

0
18
Google Chrome

От Google официално анонсираха наличността на x64 версия на техния интернет браузър Google Chrome за Android. Новата стабилна версия 64.0.3282.116 носи много подобрения и нови функции при Android устройствата.

При Google Chrome 64 вече са налични кръпки за Meltdown и Spectre. При тази версия има и подобрено блокиране на реклами, което ще спира реклами, които не отговарят на стандартите, като такива скрити зад бутони например.

Това са случаите, когато се използват прозрачни слоеве върху бутоните и тази практика се използва от множество сайтове. Сега, с новата версия на Google Chrome за Android, ако цъкнете на подобен бутон, няма да се случи нищо, няма да се отвори реклама в нов таб и няма да бъдете препратени на друго място, а ще си останете на същата страница.

Сложена е и защита срещу зловредно пренасочване, което също е често имплементирано в уеб сайтовете. Ако случайно попаднете в такава ситуация, браузърът ще блокира пренасочването още в зародиш и ще ви уведоми. Има опция и за спиране на тази защита, но само при изрично желание от страна на потребителя.

Допълнително са поправени някои визуални елементи по интерфейса, дава се възможност и за настройване на сайтовете да стартират със заглушено аудио от Settings->Site settings.

Въпреки официалния анонс, Google Chrome 64 за Android все още не е наличен, като линковете в Google Play Store се очаква да се появят в близките дни.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт приготвят пет нови версии на Windows 10
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments