Google оптимизират енергоспестяването на Google Chrome

0
33
Google Chrome


През последните няколко месеца се разрази спор относно енергоефективността на различните известни браузъри, а от Microsoft дори изнесоха данни, че Edge е най-добър в това отношение.

От Opera реагираха мигновено и изкараха резултати още на следващия ден, в които се вижда, че Opera е по-добър в това отношение спрямо Edge и Google Chrome.

И докато различните компании спорят, е всеизвестен фактът, че Google Chrome е най-тежък и с най-ниско ниво на оптимизации относно енергоефективност спрямо останалите браузъри от конкуренцията.

Сега от Google явно са се захванали с проблема и във версия 52 на Google Chrome за Android анонсират промени, които водят до по-бързо зареждане на видеото, по ниски буферни нива и по-добра енергоефективност. Дори са направили демонстрация:

Въпреки че споменатите промени се отнасят за Android, от Google са се заели и с Windows 10, където техен говорител съобщава, че са постигнати 33% подобрение при възпроизвеждането на видео.

Говорителят заявява още, че от Google са сигурни, че Google Chrome ще бъде конкурентен на останалите браузъри и по това отношение от версия 53.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu спира 32-битовата поддръжка при Ubuntu Server